Male maskote naeg vrtia

Arhiva vijesti

May 2019
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

O nama

Dječji vrtić “Proljeće” je mjesto u kojem 305 djece stječe raznovrsna iskustva, spoznaje o okolini i sebi samome, razmjenjuje prve riječi, svoje ideje i zaključke. To je mjesto u kojem slušamo što nam djeca govore svojim izražajnim jezicima te pratimo njihove potrebe i želje. Sukladno tome cijeli stručni tim vrtića neprestano osigurava optimalne uvjete za uspješan odgoj i cjeloviti razvoj svakog djeteta. To znači da shvaćamo dijete kao cjelovito biće koje je subjekt vlastitog odgoja i obrazovanja, koje je aktivno, znatiželjno, društveno i kompetentno te kao osobu koja ima svoju kulturu, potrebe i prava.

Naša vizija je postati  mjesto kvalitetnog življenja djece i odraslih, gdje djeca imaju priliku ostvarivati raznovrsne interakcije sa svojim materijalnim i društvenim okruženjem i tako stjecati raznolika kvalitetna iskustva i razvijati različite kompetencije.

Dječji vrtić “Proljeće” djeluje već 40 godina, proširivan je i uređivan prema materijalnim mogućnostima te potrebama djece koja su se ukazala. Djeca su raspoređena u 13 odgojnih skupina, 10 vrtićkih i 3 jasličke,  kako bi se svakom djetetu mogla posvetiti što veća pažnja te osiguralo sve potrebno za njihov pravilan rast i razvoj. Od tog broja dvije su odgojne skupine  u područnom vrtiću u Nespešu.

Svojim radom i trudom ostvarili smo status eko vrtića čime se iznimno ponosimo. Naša djeca na taj način vrlo rano razvijaju svijest o važnosti očuvanja i brige oko okoliša kao i poštovanje i zahvalnost na prirodnom blagu.

Odgojno-obrazovni rad ostvarujemo u skladu s Nacionalnim kurikulumom za rani i predškolski odgoj i obrazovanje kao i dokumentima koji su njegovo polazište. Na zabavan i djeci zanimljiv način potičemo razvoj kompetencija i vještina potrebnih za život, razvijamo smisao za životne vrijednosti te razvijamo kreativan način razmišljanja.

Nastojimo im stvoriti najljepša sjećanja koja će nositi kroz život te uspomenu na sretno i razigrano djetinjstvo!

Dokazano je da ...

"Od djeteta ne treba tražiti da se suočava sa odgovornošću za koji nije spremno, niti ga treba opterećivati odlukama za čije donošenje nije dovoljno odraslo."
    Aleksandar S. Nil