Male maskote naeg vrtia

Arhiva vijesti

May 2019
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leptirići

Djeca u 6. i 7. godini života 

Odgojitelji: Zdenka Kamenarić i Liljana Habunek

U želji da kod djece još više razvijamo pozitivne osobine kao što je odgovornost ali i vlastiti identitet i pripadnost, uključili smo se u 2 projekta.

Prvi projekt pod nazivom “Mi jedemo odgovorno” je međunarodni projekt koji uključuje 9 zemalja članica Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Environmental Education – FEE). Nizom aktivnosti, materijala i organiziranih posjeta želimo naučiti djecu kako jesti odgovorno u smislu da čuvamo i naše tijelo i okoliš te da cijenimo domaće proizvode te njima uvijek damo prednost. Osim toga, želimo usvojiti praksu što manjeg bacanja hrane te ukazati kako ju možemo iskoristiti (nahraniti životinje, darovati itd). Kroz projekt surađivat ćemo s roditeljima i lokalnim medijima, dogovarati gostovanja te mogućnosti njihova sudjelovanja.  Na taj način želimo pobuditi svijest šire zajednice te im ukazati na važnost primjene koncepta “mi jedemo odgovorno”.

Osim toga, sudjelujemo u projektu “Putovanje Lijepom našom” kojim želimo razvijati osjećaj pripadnosti vlastitoj kulturi i tradiciji te njegovati interes za etnološko nasljeđe kraja kojem pripadamo. Planiramo oformiti i novi kutić u našoj sobi dnevnog boravka pod nazivom “Etno kutić” u kojem će djeca moći istraživati, produbljivati svoje spoznaje te upoznavati različite običaje i predmete koji su se u prošlosti upotrebljavali.

 

Dokazano je da ...

"Vaša djeca nisu vaša djeca. Ona dolaze kroz vas, ali ne od vas. I premda su s vama, ne pripadaju vama. Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli, Jer, oni imaju vlastite misli... "
    Kahlil Gibran